Fietsbroek

2 minuten

Een fietsbroek is een strakke broek met een zeem. Let er bij de aanschaf van een fietsbroek goed op dat de broek goed aansluit op de huid. De broek mag niet los om je benen zitten. Let er ook op dat de broek een elastiek met een rubberrand onderaan de pijpen heeft. Dit voorkomt dat de broek pijpen omhoog kruipen. De zeem zorgt ervoor dat je niet gaat schuren op je zadel. Belangrijk en door veel beginnende fietsers als raar ervaren: een fietsbroek draag je zonder ondergoed. Een onderbroek of boxershort kan namelijk zorgen voor irritatie van de huid of de huid zelfs openschuren.

Hou het schoon

Omdat je met je blote kont in een fietsbroek fietst, is het heel belangrijk om altijd een schone fietsbroek aan te trekken als je gaat fietsen. Zorg dus dat je meerdere fietsbroeken hebt of dat je fietsbroek gewassen is als je weer gaat fietsen.

Bretels

Fietsbroeken zijn verkrijgbaar met en zonder bretels. Alhoewel het in eerste instantie misschien niet echt aantrekkelijk lijkt, is het wel aan te raden om altijd een fietsbroek met bretels te dragen. Deze zorgen namelijk dat de fietsbroek beter blijft zitten.

Korte broek bij 16 a 18 graden

Het liefst rijd je natuurlijk in je korte broek. Het is voor ieder persoon verschillend maar je kiest voor een korte broek als het ongeveer 16 a 18 graden is. Bij lagere temperaturen koelen je benen te snel af en dat is niet goed voor de spieren.

Beenstukken

Bij lagere temperaturen kun je kiezen om beenstukken te dragen. Deze maken eigenlijk van je korte broek een lange broek. Ideaal ook als je vroeg van huis gaat als het nog fris is en het in de loop van de dag steeds warmer wordt. Dan kun je ze onderweg uittrekken en rijd je in een korte broek als de temperaturen oplopen in de loop van de fietsrit.

Lange broek

Beenstukken zijn te koud voor winterse fietstochten. Je fietst dan in een lange broek. Deze hebben vaak geen zeem en draag je over je korte broek. Ze zijn in veel verschillende diktes en materialen te verkrijgen, winddicht en niet winddicht. Kwestie van persoonlijke smaak. Zorg in ieder geval altijd dat je niet te koud en niet te warm bent aangekleed (ervaring leert je wat je wannneer aantrekt).

 

Broeken met goede reviews

 

 

 

 

 

Rest wielerkleding

Een wieleroutfit bestaat verder uit:
fietsshirt
zweetshirt
helm
fietsbril
fietsschoenen (en sokken)
handschoenen

Alle informatie over Wielrennen

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Vul hieronder je gegevens in

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Waar ben je naar op zoek?