Zweetshirt

2 minuten

Een zweetshirt onder je fietsshirt zorgt dat het zweet wordt afgevoerd. Zo blijf je droog en krijg je het minder koud als je even stopt of een afdaling in gaat. Het is belangrijk dat je fietsshirt goed aansluit op jouw lichaam en dus ook op het zweetshirt, want dan voert het fietsshirt het zweet dat het van het zweetshirt ‘krijgt’ goed af.

Pasvorm

Een zweetshirt zit strak om je lijf. De meeste zweetshirts zijn rekbaar waardoor het zich aanpast aan de vorm van jouw lichaam. Koop het ook weer niet te klein waardoor het te veel uitrekt, want dat gaat ten koste van de vochtafvoerende werking.

Soorten

Zoals alle wielerkleding zijn zweetshirts verkrijgbaar in alle soorten, maten en prijsklasses. Voor warm weer heb je zweetshirts met korte mouwen en zelfs zonder mouwen. Voor koud weer zijn er zweetshirts met lange mouwen en er zijn er zelfs met een col en een windstoppende voorkant. We raden je aan om in ieder geval een zweetshirt met korte mouwen of zonder mouwen aan te schaffen. Goede zweetshirts zijn vaak best prijzig dus een goed zweetshirt om je romp droog te houden is prima als je je bij koud weer goed kleedt met goede fietsshirts.

Tip: meerdere dunne lagen beschermen je vaak beter tegen de kou dan één dikke laag. En meerdere dunne lagen over elkaar heeft als voordeel dat je onderweg gemakkelijker iets uit kunt trekken.

 

Aanbevolen fietsshirts:

 

 

 

Wielerkleding

Een wieleroutfit bestaat verder uit:
fietsbroek
fietsshirt
helm
fietsbril
fietsschoenen (en sokken)
handschoenen

unnamed file

Alle informatie over Wielrennen

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Vul hieronder je gegevens in

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Waar ben je naar op zoek?