Parcours Tour de France 2023

3 minuten

Het parcours van de Tour de France 2023 belooft een ware uitdaging te worden voor de renners, met een diversiteit aan etappes die hen door heel Frankrijk zullen voeren. De start van de Tour de France 2023 zal plaatsvinden in het  prachtige Baskische Bilbao, waar de renners meteen voor de eerste keer op de proef worden gesteld met een uitdagende heuveletappe. De adrenaline stroomt door hun aderen terwijl ze strijden om een goede positie te behouden en de eerste kostbare seconden te winnen.

Gedurende de volgende drie weken zullen de renners de meest spectaculaire landschappen doorkruisen en worden ze geconfronteerd met verschillende uitdagingen op hun weg naar de iconische finish in Parijs. Wat opvalt aan het parcours van dit jaar is het relatief kleine aantal zekere sprintritten, slechts vier in totaal. Dit betekent dat de sprinters extra goed moeten opletten en hun kansen optimaal moeten benutten wanneer ze zich voordoen.

Daarentegen zijn er talloze heuvelritten die de renners door alle majestueuze Franse bergketens zullen voeren. Van de adembenemende Alpen tot de ruige Pyreneeën, de uitdagende Jura, de schilderachtige Vogezen en het imposante Centraal Massief, elke etappe biedt een unieke en uitdagende ervaring voor de renners. Het is een ware test van hun klimvaardigheden en uithoudingsvermogen.

Tour de France Parcour met Tijdrit

Hoewel er maar één tijdrit van 22 kilometer op het programma staat, zal deze ongetwijfeld van cruciaal belang zijn in de strijd om het algemeen klassement. De tijdritspecialisten zullen hier hun kans grijpen om kostbare seconden te winnen op hun concurrenten en een voorsprong op te bouwen. De druk zal hoog zijn, de spanning voelbaar, terwijl ze zich door het uitdagende parcours worstelen.

Naast de tijdrit zijn er ook enkele bergetappes met aankomsten bergop. Hoewel het aantal niet buitengewoon hoog is, met slechts vier van deze uitdagende aankomsten, zijn ze zorgvuldig gekozen om de renners tot het uiterste te drijven. Iconische beklimmingen zoals de legendarische Col du Tourmalet, de uitdagende Col d’Aspin, de indrukwekkende Puy de Dôme, de verraderlijke Grand Colombier, de veeleisende Joux Plane, de adembenemende Col de la Loze, de majestueuze Ballon d’Alsace en de veeleisende Col du Platzerwassel zullen de renners testen op hun fysieke en mentale kracht.

Al met al belooft het parcours van de Tour de France 2023 een epische strijd te worden tussen ‘s werelds beste wielrenners. De diversiteit aan etappes, variërend van heuvelachtige uitdagingen tot intense beklimmingen en een enkele tijdrit, zal elke dag een nieuwe uitdaging bieden. De renners zullen afzien, doorzetten en strijden tot de finishlijn in Parijs, waar de eeuwenoude traditie van de Tour de France tot zijn hoogtepunt komt.

 

Verdeling type etappes – Tour de France 2023

We hebben het parcours van de Tour de France 2023 bekeken en komen op de volgende inschatting per etappe:

Etappe 1: GC (Heuvel) + Grote 2
Etappe 2: Aanval / Heuvel
Etappe 3: Sprint
Etappe 4: Sprint
Etappe 5: Aanval / GC (klim)
Etappe 6: GC (klim)
Etappe 7: Sprint
Etappe 8: Punch / Sterke sprinter
Etappe 9: GC (klim)
Etappe 10: Vlucht (heuvel)
Etappe 11: Vlucht / Sprint (50/50)
Etappe 12: Vlucht (heuvel/klim)
Etappe 13: GC (klim)
Etappe 14: GC / vlucht (klim)
Etappe 15: GC (klim)
Etappe 16: GC (ITT)
Etappe 17: Vlucht / GC (klim)
Etappe 18: Vlucht / Sprint (25/75)
Etappe 19: Vlucht / Sprint (75/25)
Etappe 20: GC (klim)
Etappe 21: Sprint

 

 

Alle informatie over Wielrennen

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Vul hieronder je gegevens in

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Waar ben je naar op zoek?