Hooikoorts op de fiets

1 minuut

De winter duurde lang dit jaar. Misschien ben je hierdoor nu extra kilometers aan het maken om in conditie te komen. De lange winter heeft ook een ander gevolg: nu de temperaturen lente-achtig zijn lopen alle bomen en andere planten in één keer uit. Hierdoor zijn er extra veel pollen in de lucht. Voor fietsers met hooikoorts niet altijd even fijn.

Bril

Als je last van hooikoorts hebt, is het aan te raden om een fietsbril te dragen als je gaat fietsen. Hierdoor komen pollen minder gemakkelijk in je ogen terecht. Je moet eigenlijk sowieso altijd een bril dragen op de fiets. Een bril beschermt jouw ogen tegen UV, tegen (opspattend) vuil en tegen insecten.

Luchtwegen

Je luchtwegen kun je wat lastiger beschermen tegen pollen. Je kunt moeilijk met een doek voor je neus en mond gaan rijden. En de vraag is ook in hoeverre dat helpt. Als in de hooikoortsperiode (maart-juni) last hebt van jeukende / branderige ogen, niezen, loopneus, luchtwegen ga dan naar de dokter voor medicijnen. Het is opvallend hoeveel mensen hun kop in het zand steken en beweren dat ze geen hooikoorts hebben. Hooikoorts kun je ‘spontaan’ krijgen dus ga er mee naar de dokter! Medicijnen die de symptomen van hooikoorts bestrijden maken je leven en het fietsen een stuk aangenamer.

Alle informatie over Wielrennen

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Vul hieronder je gegevens in

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Waar ben je naar op zoek?