Met de regelmaat van de klok

2 minuten

Fietsen is jouw hobby dus doe je het graag. Je bent gemotiveerd, maar wees eerlijk: je hebt niet altijd zin om te gaan fietsen. Zeker met het warme weer van de afgelopen weken is het voor veel fietsers moeilijk de motivatie te vinden om op de fiets te stappen. Geen probleem, je kunt niet altijd voor de volle 100% gemotiveerd zijn en een keer overslaan is geen ramp. Maar pas op, zorg dat de klad er niet in komt!

Tips om regelmatig op de fiets te stappen
1. Kies vaste tijden om te gaan (tijden die goed met je werk / studie / gezin zijn te combineren) en plan deze in je agenda. Als je op vaste tijden gaat, wordt het een routine en zit je letterlijk en figuurlijk met de regelmaat van de klok op de fiets.

2. Een vast ritme is goed (zorg wel voor genoeg variatie in je training zelf), maar wordt niet dwangmatig. Stap ook gewoon eens spontaan op de fiets als je zin hebt.

3. Spreek af met je (fiets)vrienden. Als er op je gerekend wordt, heb je minder snel de neiging om af te zeggen.

4. Stel jezelf een doel en vertel die ook aan iedereen die het horen wilt zodat ze je er regelmatig (lees: met de regelmaat van de klok 😉 ) aan kunnen herinneren. Een mooi doel is bijvoorbeeld het rijden van een toertocht of het beklimmen van een bepaalde berg binnen een bepaalde tijd (als je de komende weken op vakantie bent). Als je een ambitieus doel stelt, moet je wel trainen om je doel te bereiken.

5. Hou een logboek bij met een aantal gegevens als datum, gereden kilometers, rapportcijfer voor hoe je je voelt, gemiddelde snelheid, gemiddelde hartslag, rustpols enzovoorts. Als je dit bijhoudt in Excel kun je per week of per maand zien hoeveel je fietst en hoeveel vooruitgang je boekt. Dat werkt motiverend.

Succes!

 

Alle informatie over Wielrennen

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Vul hieronder je gegevens in

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Waar ben je naar op zoek?