Op de pedalen? Tandje erbij

1 minuut

De ene keer is het noodzakelijk, een andere keer is het “gewoon lekker”: op de pedalen staan. Dat kun je doen om je houding even te veranderen en zo bepaalde spieren te ontzien. Soms doe je het om je snelheid te behouden of iets te versnellen.

Wanneer je op de pedalen gaat staan (we laten sprinten hier even buiten beschouwing), is het aan te raden om vlak ervoor één tandje op te schakelen. Als je gaat staan, kun je meer kracht op de pedalen zetten.

Maar door het van je zadel komen en te gaan staan, breng je heel even minder kracht over op je pedalen. Uiteraard heeft dit als gevolg dat je snelheid afneemt. Als iemand vlak achter je in je wiel zit, kan het hierdoor gebeuren dat hij je wiel raakt. Door vlak voor het gaan staan op te schakelen, neemt je snelheid veel minder af en heb je dus minder kans op een aanraking / botsing.

Een kleine en simpele tip, maar wel handig. Niet alleen voor jou, maar misschien nog wel meer voor je fietsvrienden die achter je rijden. Dus doe jezelf en je medefietsers een plezier. Op de pedalen? Tandje erbij.

 

Alle informatie over Wielrennen

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Vul hieronder je gegevens in

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Waar ben je naar op zoek?