Spierpijn voorkomen met magnesium

2 minuten

Spierpijn is een bekend fenomeen, maar niet iedereen heeft er even veel last van. Wat nou als je precies zo iemand bent die er snel last van heeft? Wat dan? Dan kun je natuurlijk de adviezen om spierpijn te voorkomen opvolgen? Maar wat als dat niet helpt? Dan moet je jouw voedingspatroon eens scherp onder de loep nemen en waar nodig ‘opwaarderen’.

Magnesium 
Magnesium speelt een belangrijke rol in de energiehuishouding en samentrekken van de spieren. Het helpt bij het overbrengen van de prikkel naar de spieren. Maar niet alleen tijdens de inspanning hebben we magnesium nodig, ook erna. Magnesium helpt bij het verwijderen van melkzuur naar de inspanning. Je kunt dus niet zonder magnesium.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium
Kijk, voordat je gelijk naar de supplementen grijpt, eens kritisch naar je voedingspatroon. Veel mensen roepen dat ze gezond eten, maar doen dat in werkelijkheid niet. Wees eerlijk naar jezelf: krijg je genoeg gezonde voeding binnen?
Voedingsmiddelen met veel magnesium zijn peulvruchten zoals sperziebonen, noten (geen borrelnoten, maar ongebrande en ongezouten noten zoals walnoten, pecannoten en amandelen) , zaden (sesemzaad, lijnzaad), bladgroenten (spinazie), fruit (o.a. bananen, gedroogde abrikozen) en vlees.

Supplementen
Als je gezond en gevarieerd eet, zul je niet snel last hebben van een tekort aan magnesium. Te veel magnesium binnenkrijgen via voeding zal ook niet snel voorkomen omdat je lichaam het te veel aan magnesium verwijderd. Bij het slikken van magnesiumtabletten / -poeders kan wel een overschot ontstaan en dat is slecht voor je. Wees daar dus voorzichtig mee. Kijk altijd eerst of je je voedingspatroon kunt verbeteren. En eerlijk zijn hè tegen jezelf…

 

Alle informatie over Wielrennen

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Vul hieronder je gegevens in

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Waar ben je naar op zoek?