Wat? Water!

2 minuten

Vandaag is het 21 juni, het officiële begin van de zomer. Het weer in de lente was niet heel goed dus laten we hopen dat de zomer wel veel mooi weer brengt. Maar weer of geen weer, vocht is belangrijk. Zeker als je sport. En om gelijk maar een mythe de grond in te boren: het zonder vocht preseteren, kun je niet leren. Je lichaam heeft dat vocht gewoon nodig.

Waarom water

Ons lichaam bestaat voor ca 65% uit water, afhankelijk van onze leeftijd en ons geslacht. Bij vrouwen ligt dit getal in het algemeen iets lager, bij mannen iets hoger. Dit water bevindt zich in vrijwel alle lichaamscellen delen van het menselijk lichaam. Daarom is het ook belangrijk voor een mens om voldoende water te drinken. Water reguleert vrijwel alle processen in het lichaam: het zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat er een goede doorstroming is van zuurstof en voedingsstoffen in het bloed. Het helpt je dus ook om je spieren te voorzien van zuurstof tijdens het fietsen. En niet onbelangrijk: het zorgt ook voor het afvoeren van afvalstoffen.

 Tips om genoeg vocht binnen te krijgen

  1. Begin de dag met een glas water. Het brengt je vochtbalans op peil na een nacht vocht verliezen in je lekkere warm bed.
  2. Drink voordat je gaat fietsen altijd een glas water. Dan begin je de fietstocht nooit met een vochtachterstand, want dat maak je nooit meer goed.
  3. Drink ook na het sporten een glas water extra.
  4. Drink sowieso de hele dag door. Dus niet alles in één keer maar verspreid het drinken over de hele dag.
  5. Naast water kun je ook (kruiden)thee of soep drinken (drink niet te veel koffie en alcohol).

Meer weten over  drinken?

Ga naar de pagina Drinken en lees ook hoe je je eigen (goedkope) sportdrank kunt maken.

 

Alle informatie over Wielrennen

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Vul hieronder je gegevens in

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Waar ben je naar op zoek?