Fietsen in de regen

2 minuten

Veel fietsers blijven binnen als het regent. Niet zo vreemd, want fietsen in de regen is verre van ideaal. De meeste wielrenners fietsen liever met mooi weer. Maar als je bepaalde doelen wilt halen, zul je af en toe ook op de fiets moeten stappen als het regent. Ook kan het natuurlijk voorkomen dat het gaat regenen als je onderweg bent. 3 kledingtips om je te beschermen tegen de regen.

Tip 1: draag een (goede) regenjas

Misschien een open deur, maar het is zaak om je goed te kleden als het regent, want met natte kleding koel je ontzettend snel af. Met isolerende kleding zorg je dat je het warm houdt. Koop een goed regenjack dat, net als je wielershirt, strak om je lijf zit zodat het niet fladdert in de wind. Kijk bij aanschaf ook of je het regenjack goed op kan vouwen zodat je het makkelijk mee kunt nemen in de achterzakken van je shirt. Zorg dat je altijd een regenjack draagt dat ademt. Zo blijft je lichaam warm als het koud is, maar kun je toch redelijk je warmte kwijt waardoor je niet oververhit raakt. Steek ook altijd een regenjackje in de achterzakken als het droog is wanneer je van huis vertrekt, maar ze wel regen voorspellen.

Tip 2: draag een bril

Bij nat wegdek spat vuil gemakkelijk op. Draag daarom ook als het regent een sportbril. Zo bescherm je je ogen tegen het opspattende vuil. Wanneer het regent is het vaak donker weer, dus draag dan een bril met heldere glazen of een bril met meekleurende glazen.

Fiets pet onder helm bij regen
Draag bij regen een pet onder je hel

Tip 3: draag een pet

Ondanks je valhelm raakt door de regen je haar snel verzadigd met water en gaat het druipen. Ook valt er veel water van je helm langs je gezicht. Om dit te voorkomen draag je onder je helm een ‘ouderwetse’ fietspet. Deze absorbeert het water waardoor je veel minder last hebt van druipend water. Ook beschermt de klep van je pet je het bovenste gedeelte van je gezicht tegen de regen.

Alle informatie over Wielrennen

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Vul hieronder je gegevens in

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Waar ben je naar op zoek?