Lange of korte broek? Beenstukken bieden uitkomst

2 minuten

Het is al een tijdje herfst in Nederland, maar de temperatuur schommelt de afgelopen tijd steeds tussen de 15 en 17 graden. Soms is het wat kouder en soms is het wat warmer. En laat dat nou net zo’n temperatuur zijn dat je twijfelt tussen een lange of korte broek op de fiets.

Korte broek bij 16 a 18 graden

Bijna iedereen fietst het liefste in een korte broek. Het is voor ieder persoon verschillend maar je kiest voor een korte broek als het ongeveer 16 a 18 graden is. Bij lagere temperaturen koelen je benen te snel af en dat is niet goed voor de spieren.

Been- of kniestukken

De oplossing voor “twijfelweer” zijn beenstukken of kniestukken. Een must have voor iedere recreatieve wielrenner. Been- of kniestukken (beenstukken zijn iets langer en bedekken je hele been, kniestukken zijn korter en bedekken alleen je knieën en de helft van je onderbeen) maken van je korte broek een lange(re) broek. Super handig, want je kunt ze ook gemakkelijk aan- en uittrekken. Dus als je het met been- of kniestukken aan toch te warm hebt, kun je ze onderweg uittrekken. Andersom kan natuurlijk ook: als je denkt dat het warm genoeg is, ga je van huis met korte broek en neem je je been-/kniestukken mee. Blijkt het toch frisser dan gedacht of de temperatuur daalt (want dat wilt in deze tijd van het jaar ook nog wel eens gebeuren), dan stop je even en trek je ze aan.

Ook handig in de winter

Beenstukken / kniestukken zijn ook handig in de winter als het goed koud is. Uiteraard draag je dan een lange broek, maar soms is dat niet voldoende. Je knieën vangen als uitstekende delen veel wind en koelen daarom meer af dan de rest van je lichaam. Om die kou te beperken, kun je beenstukken / kniestukken onder je lange broek dragen.
Naast onbehaaglijk is kou ook slecht voor je knieën. Als je knieën koud zijn, functioneert het kraakbeen minder goed met alle gevolgen van dien.

Meer

Lees meer over kleding op de fiets

 

Naschrift:
Een volger van onze Facebook-pagina merkte terecht op dat niet alleen de temperatuur op de thermometer van invloed is op het wel of niet kunnen dragen van een korte broek op de fiets, maar ook de wind en de neerslag. Als de temperatuur bijvoorbeeld 16 graden is, maar het waait hard en het regent, ligt de gevoelstemperatuur een stuk lager. Hou daar dus rekening mee bij je keuze welke wielerbroek je aantrekt als je gaat fietsen.

 

Alle informatie over Wielrennen

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Vul hieronder je gegevens in

Download GRATIS Het 50 Dagen Trainingsprogramma E-Book

Waar ben je naar op zoek?